shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Zorc: Προχωράμε με σύνεση, αποφεύγουμε τις υπερβολές.

 

O Michael Zorc μιλάει για τις αλλαγές που έρχονται στην ομάδα, τις μεταγραφικές απαιτήσεις και εξηγεί τον ρόλο του Lucien Favre.

Κύριε Zorc, είχατε μιλήσει για σαρωτικές αλλαγές στην ομάδα το καλοκαίρι.
Είχα μιλήσει για ένα νέο ξεκίνημα και θα προτιμούσα να πω και τώρα το ίδιο. (γελά)

Νέο ξεκίνημα λοιπόν. Ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο της ομάδας;
Θέλουμε να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο με ξεκάθαρο προπονητικό δείγμα γραφής. Εξίσου σημαντικά είναι η πειθαρχεία και η θέληση για νίκη, εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου. Τα τελευταία στοιχεία μας είχαν λείψει σε μεγάλο βαθμό πέρσυ. Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές, έχουμε στόχο να έχουμε κλείσει το ρόστερ μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ίσως να να μην το πετύχουμε σ’ όλες τις περιπτώσεις, γιατί εξαρτάται και από τις συνθήκες της μεταγραφικής αγοράς. Για να ειμαι ειλικρινής, ένα τέτοιο ξεκίνημα χρειάζεται παραπάνω χρόνο από μια καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος για να διεκπαιρεωθεί.

Πρέπει η BVB να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;
Όχι! Δεν υπάρχει λόγος να θέτουμε υπερβολικούς στόχους. Ένα νέο ξεκίνημα φέρνει μαζί του μια σχετική αβεβαιότητα, δεν έχει νόημα λοιπόν να μιλάμε προκαταβολικά για τίτλους. Στο τέλος αυτό μπορεί να δουλέψει εναντίον μας και ως στόχος είναι αυτή τη στιγμή λίγο μακριά από την πραγματικότητα.

Το κέντρο της άμυνας παραμένει μια προβληματική υπόθεση. Ο Παπασταθόπουλος πηγαίνει στην Arsenal, φημολογείται πως ο διάδοχος του είναι ο Abdou Diallo της Mainz. 
Έχουν υπάρξει εντατικές συζητήσεις, ισχύει. Αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για κλεισμένη μεταγραφή. Δεν πρόκειται να δώσω κι άλλη τροφή στην μεταγραφολογία, με την οποία γελάμε πια. Έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο και πιστεύω πως θα στήσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Βέβαια και ο προπονητής θέλει να έχει μια ιδέα του υπάρχοντος ρόστερ.

Το οποίο αριθμεί 30 παίκτες.
Ισχύει, γι’ αυτό θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις. Υπάρχουν επαφές, αλλά δεν έχουμε ακόμα κάτι χειροπιαστό να ανακοινώσουμε.

Τι έχετε να πείτε με το θέμα του βασικού σέντερ φορ;
Έχουμε κάποιους παίκτες στο μυαλό μας, αλλά η θέση αυτή είναι μεταγραφικά μια από τις δυσκολότερες να καλυφθεί. Γι’ αυτό άλλωστε δεν θέλαμε να παραχωρήσουμε τον Aubameyang. Έχω πάντως την εντύπωση πως οι τιμές που υπάρχουν στην αγορά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Προχωράμε με σύνεση και αποφεύγουμε τις υπερβολές. Έτσι κι αλλιώς έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σ’ αυτήν την θέση με επιτυχία, π.χ τoν Maximilian Phillip.

Με δεδομένα τα κέρδη της τρέχουσας σεζόν και το αποθεματικό του ταμείου, έχετε περίπου 100 εκατομμύρια άμεσα διαθέσιμα για μεταγραφές. Είναι αυτό το “ταβάνι” στα χρήματα που θα δοθούν;
Πήραμε ήδη το χειμώνα τους Manuel Akanji και Sergio Gomez και έχουμε κάνει και τώρα αισίως κάποιες μεταγραφές. Ισχύει όμως ότι θέλουμε να ενισχυθούμε σε μερικές ακόμα θέσεις. Δεν μπορώ να σας πω ποια είναι τα όρια στα χρήματα που θα δώσουμε, αυτό θα εξαρτηθεί και από τα έσοδα που θα υπάρχουν από τις αποχωρήσεις.

Ακούγονται μεγάλα ονόματα, όπως αυτό του Alvaro Morata. Για ένα τέτοιο παίκτη θα λέγαμε πριν από ένα-δύο χρόνια ότι είναι πολύ ακριβός για την BVB. 
Θα έλεγα πως και τώρα ο Morata είναι πολύ ακριβός, χωρίς να γνωρίζω ποσά (γελά).

Το παράδειγμα που δώσατε με τις ευκαιρίες σε νέους, ταλαντούχους παίκτες το ακολουθούν κι άλλοι σύλλογοι. 
Ισχύει. Οι παίκτες που αγοράζαμε πριν λίγα χρόνια για 5 εκ. ευρώ τώρα κοστίζουν 25 εκ. Κι αυτό δεν είναι μια υγιής εξέλιξη στην αγορά, παρόλο που εν μέρει επωφεληθήκαμε κι εμείς από αυτήν την τάση.

Παραμένει ο δάνεισμος κάποιου παίκτη στα πλάνα σας;
Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Για ποιον λόγο θα πρέπει να αυτοπεριοριζομαστε 70 μέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος;

Μέχρι τώρα έχουν αποκτηθεί οι Marius Wolf, Thomas Delaney und Marwin Hitz. Τι έχουν να προσφέρουν στην ομάδα;

Ο Marius είναι ένας νέος, γηγενής παίκτης, ίσως η αποκάλυψη της προηγούμενης χρονιάς. Έχει θέληση, τρεξίματα, ταχύτητα και πάθος για την νίκη. Ο Thomas είναι παίκτης ομάδας και φροντίζει να αποδίδει το σύνολο όσο καλύτερα γίνεται. Πέρσυ είχαμε την εντύπωση πως παραιτούμασταν εύκολα από την διεκδίκηση της νίκης εάν υπήρχε κάποια αναποδιά ή δυσκολία.

Πόσο μεγάλη είναι η ανάμειξη του Lucien Favre στον μεταγραφικό τομέα;
Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή. Ασχολείται εντατικά με τους παίκτες μας, κάποιους μάλιστα τους γνωρίζει ήδη όπως τον Dahoud, τον Reus και τον Piszczek, όταν ήταν ακόμα στην Hertha. Και φυσικά είναι γνώστης του γερμανικού πρωταθλήματος.

Τι ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα με τον Favre ως προπονητή;
Έχει ξεκάθαρη ιδέα πως πρέπει να λειτουργεί η ομάδα του. Θα φτιάξει μια ομάδα που θα επιχειρήσει να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Αυτό φάνηκε και στην Nice, όπως και στην Gladbach: παίκτες με αυτοπεποίθηση που παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο με μια συγκεκριμένη δομή.

Μπορεί να ξαναφέρει την ηρεμία που χάθηκε τα τελευταία χρόνια;
Αυτό είναι ευχή όλων μας. Μέσα σε τέτοιο κλίμα μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τις καλύτερες μας εμφανίσεις.

Leave a Reply