shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Το επόμενο βήμα με τον Favre

Όταν ο Lucien Favre αναλάμβανε το καλοκαίρι του 2018 του δόθηκε ένας και μόνο στόχος: να δώσει ξανά ταυτότητα στη Borussia, που την είχε χάσει με τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών και την αστάθεια. Ακόμη σημαντικότερος στόχος ήταν η σταθερότητα. Αγωνιστικά, μπορεί να μην την είδαμε σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν, όμως αυτή τη στιγμή σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι αυτή είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη.

Αυτή η σταθερότητα επιτρέπει στη διοίκηση να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, συνθέτοντας ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ, που θα φέρουν την επιτυχία. Η ανανέωση του συμβολαίου του Ελβετού τεχνικού δείχνει ακριβώς αυτό. Όλοι γνωρίζουν τις αδυναμίες του, αλλά όλοι ξέρουν ότι μπορεί να φέρει την επιτυχία. Άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο το είχε πει και ο ίδιος ο Watzke: «ξέραμε τι προπονητή πήραμε». Ο Favre στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Borussia την οδήγησε στην τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της, ενώ είναι ο προπονητής με τον κορυφαίο μέσο όρο βαθμών με 2.24.

favre1

Πήρε μία ομάδα που έπρεπε να χτιστεί από το μηδέν και τα πήγε περίφημα, έχοντας να διαχειριστεί ένα ρόστερ πολύ νεανικό και με αρκετά προβλήματα. Το πρωτάθλημα μπορεί να μην ήρθε στο τέλος και έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν να μοιάζει με χαμένη ευκαιρία, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όταν ξεκίνησε το χτίσιμο αυτής της ομάδας η λέξη «τίτλος» ήταν ταμπού ακόμη και στο Dortmund. Τώρα, κανένας δεν ήθελε να μπει στην τελευταία του σεζόν έχοντας μόνο λίγους μήνες μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του. Δεν θα ήταν σωστό, καθώς θα μπορούσε να διαταράξει την ηρεμία, που με τόση προσπάθεια εξασφαλίστηκε.

Η επέκταση μέχρι το καλοκαίρι του 2021 ήταν η καλύτερη επιλογή. Ο Favre έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Klopp που βλέπει το συμβόλαιό του να επεκτείνεται. Και δικαίως. «Ο Lucien έθεσε ξεκάθαρα θεμέλια και εξέλιξε τους παίκτες μας», τόνισε ο Zorc. Τώρα, θα πρέπει να αλλάξει και ο ίδιος, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στις προηγούμενες ομάδες του στη Γερμανία. Η λογική «παιχνίδι με παιχνίδι» θα πρέπει να αλλάξει, καθώς στόχος είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα μετά και τη… μεταγραφική έξαρση στο ξεκίνημα του καλοκαιριού.

favre2

Τώρα, ήρθε η ώρα να ξεπεράσει και τα δικά του όρια. Άλλωστε, δεν έχει κατακτήσει ποτέ του ξανά το πρωτάθλημα. Αυτή η πρόκληση, όμως, έρχεται πλέον και με τα κατάλληλα εργαλεία. Πλέον, έχει κάποιους από τους «ονειρεμένους» του παίκτες. Η προσοχή που δίνει στη λεπτομέρεια είναι κάτι που ο Watzke λατρεύει. Ο τελειομανής Favre δεν είναι σε καμία περίπτωση τέλειος. Η ενίσχυση γίνεται με σκοπό να εξαφανιστούν οι όποιες ανασφάλειες, που έκαναν κακό και στους παίκτες του σε κάποια παιχνίδια.

Η Borussia έδειξε διάθεση να αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Τώρα, ήρθε η δική του σειρά να αποδείξει όχι ότι άξιζε το νέο συμβόλαιο, αλλά ότι μπορεί να το εκματελλευτεί για να γράψει ιστορία…

Γίνε μέλος στο Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club!

Θέλεις να βρεθείς κάποια φορά στο Westfalenstadion; Η’ απλά να έρθεις στην ελληνική οικογένεια της Borussia; Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club είναι το μοναδικό επίσημο κλαμπ της BVB στην Ελλάδα. Στις τάξεις του ανήκουν μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες του εξωτερικού που υποστηρίζουν την Borussia. Γίνε μέλος τώρα και απόλαυσε ιδιαίτερα προνόμια, όπως:

Εισιτήρια για τους αγώνες της Borussia Dortmund
– Προσωπική κάρτα μέλους
– Εκπτώσεις στα προϊόντα του e-shop μας
– Δωρεάν αποστολή του περιοδικού «Hellenic Borussen»
– Σετ δώρων από το κλαμπ μας

Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφή στο: dortmund.gr/members

Leave a Reply