shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Τα συμβόλαια που λήγουν το 2024

Στο δεύτερό του καλοκαίρι ως τεχνικός διευθυντής ο Sebastian Kehl προσπαθεί να πετύχει ό,τι δεν είχε καταφέρει ο Zorc τα προηγούμενα χρόνια: να αναβαθμίσει κι άλλο το ρόστερ, αποδεσμεύοντας παίκτες, που δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα (ή διάθεση) να προσφέρουν. Ο ίδιος έχει να δείξει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα στο μεταγραφικό κομμάτι και κάνει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει κενό στο μπάτζετ, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις τρύπες στο ρόστερ.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της σεζόν αποφάσισε να μην προσφέρει νέα συμβόλαια στους Dahoud, Passlack και Unbehaum, ενώ έκρινε ότι ο Modeste εκπλήρωσε το στόχο, για τον οποίο αποκτήθηκε, και δεν τους προσφέρθηκε ανανέωση της συνεργασίας. Ο μοναδικός που αποχώρησε, έχοντας πρόταση στα χέρια του, ήταν ο Guerreiro. Τώρα, προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση, για να αποχωρήσουν οι Schulz και Meunier.

Για τον πρώτο θέλει απλά να γλιτώσει τα 6 εκατ. ευρώ, που πρέπει να του πληρώσει για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, αφήνοντάς τον ελεύθερο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και κατά πάσα πιθανότητα η Borussia θα χρειαστεί να πληρώσει αποζημίωση, προκειμένου να ξεμπερδεύει μια και καλή με την πιο αποτυχημένη της μεταγραφή (25 εκατ. ευρώ από τη Hoffenheim) εδώ και πολλά χρόνια.

Για τον Βέλγο, που επίσης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ελπίζει ότι θα φτάσει κάποια πρόταση στα γραφεία του συλλόγου. Ο παίκτης έχει ενημερωθεί ότι είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, με το ποσό μόνο απαγορευτικό να μην είναι (στην καλύτερη περίπτωση 3 εκατ. ευρώ). Άλλωστε, αποκτήθηκε ως ελεύθερος και μόνο φέτος ήταν σκιά του εαυτού του, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Στην ομάδα θα επιστρέψει και ο Thorgan Hazard μετά το δανεισμό του στην PSV. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι δεν προβλέπεται νέος δανεισμός του. Ο Kehl θα ήθελε να τον πουλήσει, με την τιμή του, φυσικά, να πέφτει όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες.  Δύο από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις για την Borussia είναι εκείνες των Wolf και Can, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν σε περίπου 12 μήνες. Και στους δύο θα γίνει πρόταση ανανέωσης, αλλά με μειωμένες εγγυημένες απολαβές. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με μπόνους στόχων (κυρίως προσωπικών) και η ελπίδα είναι ότι αμφότεροι θα αποδεχθούν τους νέους όρους. Αν όχι, θα είναι ανοιχτός σε προτάσεις για την πώλησή τους… Ένα σενάριο, που κανένας δεν επιθυμεί στη διοίκηση.

Ακόμη ένας παίκτης που το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το Dortmund είναι και ο Coulibaly, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερή θέση στην πρώτη ομάδα. Είναι, όμως, ακόμα μικρός σε ηλικία (19), έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και ο Kehl σκοπεύει να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να έχει την ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει.

Τέλος, κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί με τον Morey, ο οποίος έχει υποστεί τον έναν καταστροφικό τραυματισμό μετά τον άλλον και είναι από τις τραγικές φιγούρες στο ρόστερ της Borussia. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024, δύσκολα θα ανανεωθεί και πρέπει ο ίδιος να επιλέξει αν θέλει να προσπαθήσει για ακόμη μία σεζόν στο Dortmund ή να επιστρέψει στην πατρίδα του. Θυμίζουμε ότι ήδη παρελθόν αποτελούν οι Bellingham και Knauff.

Γίνε μέλος στο Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club!

Θέλεις να βρεθείς κάποια φορά στο Westfalenstadion; Η’ απλά να έρθεις στην ελληνική οικογένεια της Borussia; Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club είναι το μοναδικό επίσημο κλαμπ της BVB στην Ελλάδα. Στις τάξεις του ανήκουν μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες του εξωτερικού που υποστηρίζουν την Borussia. Γίνε μέλος τώρα και απόλαυσε ιδιαίτερα προνόμια, όπως:

Εισιτήρια για τους αγώνες της Borussia Dortmund
– Προσωπική κάρτα μέλους
– Αποκλειστική πρόσβαση σε προϊόντα του κλαμπ μας
– Δωρεάν αποστολή του περιοδικού «Hellenic Borussen»

Leave a Reply