shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Ο ταλαντούχος κύριος Dahoud.

Η πρώτη επιβεβαιωμένη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι από εχθές και επίσημα ο Mahmoud Dahoud έναντι του ποσού των 10 εκ. Ευρώ, ενώ το δυνητικό κόστος της μεταγραφής μπορεί να αγγίξει τα 15 εκ. Ευρώ. Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του ταλαντούχου παίκτη, που θα ενισχύσει στο άμεσο μέλλον την ομάδα μας.

Ο Dahoud γεννήθηκε στην Amude, πόλη της μαρτυρικής Συρίας, αλλά σε νεαρή ηλικία βρέθηκε στην Γερμανία και είναι κάτοχος της γερμανικής υπηκοότητας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην SC Germania Reusrath, απ’ όπου προσέλυσε το ενδιαφέρον της Fortuna Düsseldorf, η οποία και τον απέκτησε. Εκεί έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα, μέχρι το 2010 όπου και αποκτήθηκε από την Borussia Mönchengladbach, ξεκινώντας έτσι να χτίζει το όνομα του. Μετά από σταθερή παρουσία στις ομάδες U-17 και U-19, ξεκίνησε να δίνει τα διαπιστευτήρια του στην δεύτερη ομάδα της Gladbach. Την σαιζόν 15/16 και μετά την απομάκρυνση του προπονητή Lucien Favre, ο νεαρός μέσος άρχισε να γίνεται γνωστός στο ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό: η αποχώρηση του Christoph Kramer μπορεί να προκάλεσε απογοήτευση στους κύκλους της ομάδας, αλλά για τον Dahoud ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Κάτω από τις οδηγίες του Andre Schubert άρχισε να δείχνει εξαίσια δείγματα των ικανοτήτων του, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαικών ομάδων, όπως της Manchester United αλλά και της Manchester City. Πέρυσι είχε μια αρκούντως παραγωγική χρονιά με 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα του. (Bundesliga: 32 συμμ./Champions League: 6 συμμ./ German Cup: 3 συμμ.),  5 γκολ και 9 ασσίστ.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει: 1 συμμ. με την Under 18 της Εθνικής Γερμανίας, 7 συμμ. με την Under 19, 4 συμμ. με την Under 20 και 6 συμμ. με την Under 21.

Τι παίρνει η Dortmund:

Πιστή στο πλάνο της απόκτησης ταλαντούχων νεαρών παικτών η Dortmund αποκτά ένα “μηχανάκι” στον χώρο του κέντρου. Πρόκειται για παίκτη με εξαιρετική φυσική κατάσταση και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος “Χρειάζομαι να κινούμαι. Εάν δεν το κάνω, νιώθω σαν να μην παίζω.” Διαθέτει πολύ καλή κοντινή πάσα, ακόμη και σε στενούς χώρους με αυξημένη αμυντική πίεση και απόδειξη γι’ αυτό ήταν το 85% που είχε για τις πετυχημένες μεταβιβάσεις του κατά μέσο όρο. Αμυντικά επίσης αφήνει πολύ καλύ εντύπωση έχοντας περίπου 2 τάκλιν ανά παιχνίδι, ενώ η ποδοσφαιρική του ευφυία και η δυνατότητα του να βλέπει κενούς χώρους του δίνει έξτρα πλεονέκτημα.

Τι δεν παίρνει η Dortmund:

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το μόνο που λείπει από τον παίκτη είναι παραπάνω μυικός όγκος, προκειμένου να μπορέσει να κοντράρει στα ίσα αντιπάλους με πιο ανεπτυγμένη σωματοδομή από τον ίδιο. Σύμφωνα επίσης με τον πρώην προπονητή του Andre Schubert “δεν χρειάζεται να τρέχει ακατάπαυστα, μα θα μάθει με τον καιρό.” τονίζωντας έμμεσα τον υπερβάλλοντα ζήλο του παίκτη, καθώς και το γεγονός ότι ενίοτε προχωρά σε βεβιασμένες επιλογές. Όλα θέματα που θα λυθούν με την πάροδο του χρόνου.

Συνολικά:

Η Dortmund αποκτά ένα παίκτη που φέτος έλειψε από το ρόστερ, έναν box to box midfielder με πλούσια αθλητικά προσόντα σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή. Εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι να μείνει μακρυά από τραυματισμούς και υποδεχόμαστε ένα παίκτη που μπορεί αποδεδειγμένα να κάνει την διαφορά.

Leave a Reply