shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Μεγάλη νίκη την κατάλληλη στιγμή (PHOTOS & VIDEOS)

Παρά τη μικρή διαφορά στο σκορ, η νίκη της ομάδας μας μέσα στην Λισαβόνα μπορεί να θεωρηθεί απο πολλούς ως την πιο σημαντική για την φετινή χρονιά, απο βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης. Η Μπορούσια των πολλών απουσιών , και με την ψυχολογία στο ναδίρ μετά απο τους τρείς συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη, κατάφερε και απέδρασε με ένα τεράστιο διπλό, με 1-2 μέσα στην Πορτογαλία, και βάζει γερές βάσεις για την πρόκριση, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση ισόβαθμη με την Real Madrid CF με 7 βαθμούς μετά τις τρείς πρώτες αγωνιστικές.

Sporting Clube de Portugal – Borussia Dortmund

                                                 0-1 Aubameyang 9′

                                       0-2 Weigl 43′

                                                    67′ Bruno Cesar  1-2

Πιο αναλυτικά ο αγώνας:

Οι 11αδες των δύο ομάδων:

Sporting Clube de Portugal: Rui Patricio, Schelotto, Coates, Semedo,William Carvalho (C), Elias (60′ Bruno Cesar) , Gelson Martins, Markovic (65′ Campbell), Zeegelaar, Bryan Ruiz (79′ Andre), Dost

Borussia Dortmund: Burki, Sokratis, Bartra (68′ Piszczek), Passlack (92′ Burnic), Ginter (71′ Ginter),Weigl, Kagawa, Gotze, Pulisic, Dembele, Aubameyang

H ομάδα μας στο 1ο ημίχρονο του αγώνα είχε την απόλυτη υπεροχή, ο Tuchel είχε διαβάσει πάρα πολυ καλά την ομάδα του Jesus που ηταν στις κερκίδες, και ευτύχησε να προηγηθει κιόλας στο 9ο λεπτό μετά την πολύ ωραία πάσα του Mario Gotze στον Pierre Emerick Aubameyang, ο δεύτερος ο οποίος μετα απο πολύ ωραία κούρσα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο αρκετά εύκολα με την ταχύτητα που διαθέτει, και τελείωσε με πολύ ωραίο τσίμπημα της μπάλας πάνω απο τον τερματοφύλακα για τον 0-1. 9 γκολ στα τελευταία 9 μάτς για τον Γκαμπονέζο. Στο 32′ ο Elias βρεθηκε τετατετ με τον Burki αλλα ο Ελβετός απέκρουσε με τον ώμο. Στο 43ο λεπτό ο Julian Weigl κερδίζει πολυ ωραία την μπάλα στον χώρο του κέντρου, περνάει με τρομερή ντρίπλα τον αντίπαλο του, και ένα πολύ ωραίο δυνατό αλλά εξίσου και τεχνικό σούτ έξω απο την περιοχή στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Patricio , κάνοντας το 0-2 , σκορ που παρέμεινε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

tumblr_of9cpfpfzp1rrhodjo1_540

 

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα της Λισαβόνας έχει μπεί πολύ καλυτερα απο εμάς, βρίσκει διαδρόμους, απο τα αριστερά περισσότερο, στην πλευρά του Passlack  και απειλεί. Με πολύ καλό Burki η υπεροχή της Sporting, δεν μετουσιώνεται σε γκόλ, μέχρι το λάθος του Bartra το 67ο λεπτό, ο οποίος γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Ελβετό μέσα την περιοχή , δίνοντας έτσι “έμμεσο” φάουλ στους αντιπάλους. Ο Bruno Cesar, ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και μείωσε σε 1-2 στο 67ο λεπτό για τα “λιοντάρια”.  Μέχρι το 75′ η ομάδα του Jesus, πίστεψε οτι μπορεί να ισοφαρίσει και συνεχως απειλούσε, όμως η ομάδα μας αντιστεκόταν. 2 αναγκαστικές αλλαγές μέσα σε 2 λεπτά, με Bartra και Ginter να βγαίνουν έξω, και Piszczek και Rode να μπαίνουν, με την ομάδα να παίζει με εναν καθαρό κεντρικό αμυντικό, τον Σωκράτη μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 78ο λεπτό ο Christian Pulisic έκανε ένα πολυ δυνατό σουτ το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, σουτ που θα τελείωνε και τον αγώνα, εαν έμπαινε και θα ηρεμούσε όλη η ομάδα. Μέχρι το τέλος του αγώνα η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, στις δύο εστίες, όμως καμία ομάδα δεν κατάφερε να αλλάξει το σκόρ, με αποτέλεσμα να λήξει το ματς 1-2 υπερ της ομάδας μας.


MVP του αγώνα, για το πρώτο ημίχρονο ο Julian Weigl. Πολυ καλύτερος απο τους υπόλοιπους, ” όργωνε την μεσαία γραμμή, και σκοραρε με πολύ ωραίο σουτ, το πρώτο του Ευρωπαικό γκόλ με τα χρώματα της ομάδας μας.

Dortmund's midfielder Julian Weigl celebrates after scoring during the UEFA Champions League football match Sporting CP vs BVB Borussia Dortmund at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on October 18, 2016. / AFP / PATRICIA DE MELO MOREIRA (Photo credit should read PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Getty Images)

Στο δεύτερο ημίχρονο, τον τίτλο του MVP τον παίρνει ο Roman Burki, αφού έκανε πολύ καλή δουλειά στο να κρατήσει την μπάλα μακριά απο τα δίχτυα του. Εξαίρεση φυσικά στην φάση του “έμμεσου”, στο οποίο πιο μεγάλη ευθύνη φέρει ο Bartra. Απο κοντά Pulisic, Sokratis, Aubameyang.

Αδιαφορο παιχνίδι απο Dembele, Kagawa, Gotze οι δύο τελευταίοι δεν βοήθησαν καθόλου επιθετικά, όμως αμυντικά στάθηκαν καλα. Κακο παιχνίδι απο Bartra, έκανε πολύ κακες απομακρύνσεις , γύριζε την μπάλα λανθασμενα πίσω στον τερματοφύλακα, έκανε το “έμμεσο”, δικαίως έγινε αλλαγή. Τέλος o Felix Passlack, δεν έπαιξε πολυ καλά σε μία θεση που δεν είναι η φυσική του, ειδικα στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δευτέρου, ο αντίπαλος του ξέφυγε αρκετες φορές. Προς το τέλος είχε μάθει πως κινειται και τον έκοψε μια δυο φορές. Αλλα έχει ελαφρυντικό οτι δεν ξέρει την θέση καθόλου.

Ντεπούτο με την ομάδα έκανε και ο Burnic, όπως επίσης και Passlack έπαιξε τον πρώτο του ευρωπαικό αγώνα με τα χρώματα της Μπορούσια.


Βαθμολογία F Group

  1. Borussia Dortmund                       3               2 1 0                        10 : 3               7pts
  2. Real Madrid CF                             3               2 1 0                         9 : 4                7pts
  3. Sporting CP                                  3               1 0 2                          4 : 4                3pts
  4. Legia Warsaw                               3               0 0 3                          1 : 13              0pts

 

Επόμενος αγώνας με την Ingolstadt FC το Σαββατο 22/10  16:30 ώρα Ελλάδος , στον OTESports, για την 8η αγωνιστική της Bundesliga

Τα γκόλ του αγώνα:

tumblr_of9cpfpfzp1rrhodjo3_540

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

tumblr_of9elykvri1v9e6vko1_540

2

LISBON, PORTUGAL - OCTOBER 18: Pierre Aubameyang and Ousmane Dembélé of Borussia Dortmund celebrates after scores a goal against SC Sporting during the UEFA Champions League match between SC Sporting and Borussia Dortmund at Estadio Jose Alvalade on October 18, 2016 in Lisbon, Lisboa. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)

tumblr_of9hf6ylui1qgngj3o1_540

tumblr_of9hr7kwdn1r7jzw9o1_540

Leave a Reply