H σημαία μας στο Dortmund-Bayern
Σε αντίθεση με την ομάδα μας που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με την Bayern, η σημαία του κλαμπ μας κυμάτισε για μια ακόμη φορά περήφανα στον αγωνιστικό χώρο του Westfalenstadion.
Με σημαιοφόρο τον Νίκο, ένα από τα παλαιότερα μέλη του κλαμπ, είχαμε για μια ακόμη φορά την τεράστια τιμή να δούμε τη γιγαντιαία σημαία του κλαμπ μας να συμμετέχει στην «Παρέλαση των Σημαιών» που λαμβάνει χώρα ακριβώς πριν από τη σέντρα των αγώνων της Borussia στο Westfalenstadion.
Μάλιστα αυτό δεν έγινε σε οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά σε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, αυτό κόντρα στην Bayern το Σάββατο 4 Νοεμβρίου του 2023.

Το κλαμπ έδωσε το παρόν με 8 μέλη του στο γήπεδο. Είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε ανάμεσα στα 28 κλαμπ που επιλέχθηκαν για την παρέλαση και στη συνέχεια η ιστορία απλά γράφτηκε… Η σημαία που φέρει το όνομα του κλαμπ (Hellenic Supporters), το όνομα της ομάδας (Dortmund), το σήμα της BVB, το χάρτη της Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικότερα μνημεία των μεγαλύτερων πόλεων αυτής, την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο, κυμάτιζε για περίπου ένα τέταρτο στον αγωνιστικό χώρο του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ναού της Ευρώπης. Πάντα σε αρμονία και συγχρονισμό με τις υπόλοιπες 27 σημαίες των άλλων Fan Club της Borussia.Ο Νίκος έχει βρεθεί σε αμέτρητα παιχνίδια στο Westfalenstadion, αλλά ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Τοποθετήθηκε σχεδόν ακριβώς μπροστά στη θρυλική Südtribüne, όπου ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα, λόγω ενός ακόμη πανέμορφου choreo.

Τι είναι η «παρέλαση των σημαιών»
82.000 όρθιοι με τα κασκόλ ανά χείρας. Το «You ‘ll never walk alone» παίζει στα μεγάφωνα του γηπέδου και συνοδεύεται από το τραγούδι των οπαδών. Οι ομάδες βγαίνουν από τα αποδυτήρια μέσα από το στενό τούνελ του Westfalenstadion. Διάσπαρτες στον αγωνιστικό χώρο ανεμίζουν 28 τεράστιες σημαίες, αντιπροσωπεύοντας η κάθε μια ένα επίσημο Fan Club της Borussia Dortmund.
Η άτυπη αυτή χορογραφία δεν είναι προϊόν δουλειάς κάποιων επαγγελματιών ή σπονσοραρισμένη από χορηγό. Οργανώνεται μεν από την επίσημη BVB, αλλά «εκτελείται» από τους οπαδούς, καθώς τη σημαία ανεμίζει το μέλος του κάθε Fan Club, κατόπιν βέβαια ειδικής άδειας από την ομάδα.
Οι πρωταγωνιστές αλλάζουν κάθε φορά και στον αγωνιστικό χώρο δικαιούται να βρεθεί οποιοσδήποτε δηλωθεί ως «σημαιοφόρος» από το Fan Club, εφόσον βέβαια το κλαμπ επιλεχθεί για να είναι ανάμεσα στα 28 του συγκεκριμένου αγώνα. Τα Fan Club που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο τελετουργικό πρέπει να εκπληρώσουν κάποιες προϋποθέσεις και το δικό μας ανήκει σε αυτόν τον σχετικά κλειστό κύκλο.

Η δική σου ώρα στο χορτάρι του Westfalenstadion
Μετά την πετυχημένη επιστροφή της σημαίας μας, άνοιξε ο δρόμος για να δώσουμε το παρόν στο τελετουργικό σε πολλά παιχνίδια αυτής, αλλά και των επομένων σεζόν. Οι μοναδικοί περιορισμοί που τίθενται από την Borussia είναι α) Κλαμπ που κληρώνεται να βρεθεί στο τελετουργικό σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, δεν μπορεί να κληρωθεί στο επόμενο εντός, β), στο Champions League δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, γ) Ο σημαιοφόρος θα πρέπει να είναι ενήλικος.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν και οι περιορισμοί που ενδέχεται να εφαρμοστούν από το δικό μας κλαμπ σε αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι αυτός που θα βρεθεί στη θέση να επωμιστεί αυτήν την ευθύνη, θα ανταποκριθεί επιτυχώς. Αυτονόητη βασική προϋπόθεση είναι βέβαια το να είναι μέλος μας.
Γίνε μέλος στο Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club!
Θέλεις να βρεθείς κάποια φορά στο Westfalenstadion; Η’ απλά να έρθεις στην ελληνική οικογένεια της Borussia; Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club είναι το μοναδικό επίσημο κλαμπ της BVB στην Ελλάδα. Στις τάξεις του ανήκουν μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες του εξωτερικού που υποστηρίζουν την Borussia. Γίνε μέλος τώρα και απόλαυσε ιδιαίτερα προνόμια, όπως: