shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Η Borussia γίνεται πιο ευέλικτη: Τα συστήματα που μπορεί να αλλάζει ο Favre

Ο Michael Zorc φρόντισε να κάνει τρεις πολύ σημαντικές μεταγραφές από πολύ νωρίς και τώρα η Borussia τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας πρώτα τις πωλήσεις, προκειμένου να υπάρξει και χρηματοδότηση των τελευταίων κινήσεων. Άλλωστε, το ρόστερ είναι ξανά μεγάλο και σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις.

Αυτές οι τρεις προσθήκες, όμως, κάνουν την ομάδα του Favre πολύ πιο ευέλικτη, δίνοντας στον Ελβετό τη δυνατότητα να προετοιμάσει μέχρι και 4 συστήματα στην προετοιμασία. Το ίδιο έπραξε και πέρυσι για να κατασταλάξει τελικά στο 4-2-3-1, όμως τη νέα σεζόν τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα και για τον ίδιο, όπως παρουσιάζει η Ruhr Nachrichten.

Αν ο Ελβετός επιλέξει το 4-2-3-1 ξανά, τότε οι επιλογές από τον πάγκο θα κάνουν τη διαφορά. Οι αυτοματισμοί υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη σεζόν, ενώ οι παίκτες που αποκτήθηκαν φημίζονται για την ευφυΐα τους και δεν θα έχουν προβλήματα να κατανοήσουν τις ιδέες του προπονητή τους. Η τετράδα της επίθεσης, ειδικά, θα μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, φέρνοντας πονοκέφαλο στους αντιπάλους. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Favre είναι ότι θα πρέπει να βρει τις ισορροπίες, καθώς δεν χωράνε όλοι στην αρχική ενδεκάδα. Το rotation, όμως, που τόσο αναγκάστηκε να κάνει φέτος θα το ζήλευε οποιαδήποτε ομάδα.

42301

Αν η Borussia χρειαστεί να παίξει λίγο πιο επιθετικά, τότε υπάρχει το 4-1-4-1 με έναν μόνο αμυντικό μέσο. Ο Favre το επέλεξε σε κάποιες περιπτώσεις, όμως τα προβλήματα στα μετόπισθεν ήταν πολλά. Τώρα, ελπίζει ότι με την προσθήκη των Brandt και Hazard, που και επιστρέφουν να βοηθήσουν αμυντικά και μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα, τα πράγματα είναι καλύτερα και πιο… ήρεμα όταν η Borussia χάνει την κατοχή. Ρόλο-κλειδί σε αυτή την επιλογή θα παίξει ο Witsel, που θα πρέπει αμυντικά να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Και πάλι η δύναμη θα είναι στην επίθεση, με την προσθήκη ενός ακόμη δημιουργικού μέσου.

4141

Πλέον, υπάρχει και η επιλογή του 4-3-3 χωρίς κλασικό επιθετικό. Από τα πρόσωπα εξαρτάται πόσο επιθετικό θα είναι το σχήμα. Η παρουσία πολλών επιθετικογενών παικτών, πάντως, που μπορούν εύκολα να αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπορεί να κάνει τη Borussia άκρως επικίνδυνη και ευέλικτη. Αυτό το σύστημα έχει πολλά θετικά και ο Favre θα ήθελε να το δοκιμάσει. Μόνο τότε θα μάθει αν το υπάρχον ρόστερ μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία. Άλλωστε, αυτό το σύστημα λειτουργεί τέλεια στην κατοχή, ενώ αν παιχτεί σωστά δεν αφήνει πολλούς χώρους για αντεπιθέσεις.

433

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή για τρεις κεντρικούς αμυντικούς είτε σε σύστημα 3-5-2 είτε σε 3-4-3. Πέρυσι, απέκλεισε από το ξεκίνημα αυτή την επιλογή, καθώς οι αλλαγές ήταν μεγάλες στο ρόστερ και θα ήταν αδύνατον να δουλέψει πάνω σε όλα όσα είχε στο μυαλό του. Φέτος, στη δεύτερή του χρονιά ίσως να μπορέσει να το κάνει. Το κυριότερο που προσφέρει αυτό το σύστημα είναι κάλυψη στο κέντρο της άμυνας. Με την απόκτηση του Schulz, που ήδη έπαιζε έτσι πολλές φορές στη Hoffenheim, και την παραμονή του Hakimi αυτό το πλάνο μπορεί να εφαρμοστεί στα άκρα. Επιθετικά, όμως, θα υπάρχει μεγάλος περιορισμός στα πρόσωπα, οπότε μάλλον θα αποτελεί ένα πλάνο «ειδικών συνθηκών».

343

Γίνε μέλος στο Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club!

Θέλεις να βρεθείς κάποια φορά στο Westfalenstadion; Η’ απλά να έρθεις στην ελληνική οικογένεια της Borussia; Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club είναι το μοναδικό επίσημο κλαμπ της BVB στην Ελλάδα. Στις τάξεις του ανήκουν μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες του εξωτερικού που υποστηρίζουν την Borussia. Γίνε μέλος τώρα και απόλαυσε ιδιαίτερα προνόμια, όπως:

Εισιτήρια για τους αγώνες της Borussia Dortmund
– Προσωπική κάρτα μέλους
– Εκπτώσεις στα προϊόντα του e-shop μας
– Δωρεάν αποστολή του περιοδικού «Hellenic Borussen»
– Σετ δώρων από το κλαμπ μας

Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφή στο: dortmund.gr/members

Leave a Reply