shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

Η Borussia δεν χάνει ούτε φέτος κανέναν που να υπολογίζει

Ο Michael Zorc φρόντισε να κλείσει σχεδόν όλα τα κενά στο ρόστερ από πολύ νωρίς. Τόσο νωρίς όσο καμία άλλη ομάδα της Bundesliga. Ο τεχνικός διευθυντής της Borussia έχει πετύχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Η τελευταία φορά που αναγκάστηκε να πουλήσει κάποιον παίκτη που δεν ήθελε ήταν τον Ιανουάριο του 2018. Από τότε έχει πετύχει σχεδόν σε όλες τις κινήσεις του, ενώ κανένας από εκείνους που υπολογίζονται δεν αποχώρησε.

Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος το καλοκαίρι, όχι γιατί λείπει το ενδιαφέρον, αλλά γιατί όλοι ξανά πιστεύουν στο πρότζεκτ του συλλόγου. Τα προηγούμενα χρόνια οι αλλαγές στο ρόστερ έφεραν πολλά προβλήματα και έναν κύκλο που δεν οδηγούσε σε επιτυχίες. Η λίστα των παικτών που πουλήθηκαν παρά την επιθυμία του συλλόγου να τους κρατήσει είναι μεγάλη. Ξεκινάει από τον Sahin και καταλήγει στον Aubameyang.

auba

Αν η Borussia μπορούσε να κρατήσει κάποιους από αυτούς (το οικονομικό δεν ήταν ποτέ το ουσιαστικό πρόβλημα), τότε θα ήταν σε θέση να διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Αυτό είναι δείγμα της ανόδου σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Από τη μία οι παίκτες πιστεύουν όχι μόνο ότι το Dortmund αποτελεί τον ιδανικό τόπο για την εξέλιξή τους, αλλά και ότι εκεί μπορούν να κατακτήσουν τίτλους. Η περίπτωση του Pulisic δείχνει το δρόμο. Ο Αμερικανός δεν ήταν ικανοποιημένος κυρίως από το χρόνο συμμετοχής του, όχι από το πρότζεκτ.

Και η Borussia δεν έβλεπε στο πρόσωπό του τον επόμενο ηγέτη της. Έτσι, έλαβε 64 εκατ. ευρώ από την πώλησή του, χρήματα που βοήθησαν πολύ στο να χτιστεί το υπάρχον ρόστερ. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με άλλους παίκτες, των οποίων η αξία αναγνωρίζεται, αλλά δεν θεωρούνται εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά. Μία τέτοια περίπτωση για παράδειγμα είναι εκείνη του Guerreiro, το όνομα του οποίου βρίσκεται τελευταία στο ρεπορτάζ της PSG. Τέτοιες αποχωρήσεις φέρνουν στενοχώρια, καθώς υπάρχει δέσιμο μαζί τους, αλλά όχι δάκρυα και την καταστροφή.

Το μεγάλο φετινό παράδειγμα είναι ο Jadon Sancho. Η Borussia έχει υπολογίσει ότι μπορεί να τον κρατήσει για ακόμη ένα χρόνο και το καλοκαίρι του 2020 να ακούσει προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του. Πιθανότατα, τότε θα μιλάμε για έναν από τους ακριβότερους παίκτες στην ιστορία, αλλά και για μία κίνηση που βρίσκεται στο σχεδιασμό του συλλόγου. Η Borussia γνωρίζει ότι φιλοδοξία οποιουδήποτε Άγγλου είναι κάποια στιγμή να παίξει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της πατρίδας του. Και γνωρίζει ότι όταν η σωστή τιμή αναγράφεται στην πρόταση που φτάνει στα γραφεία, θα πρέπει να το σκεφτείς δύο φορές.

pulisic

Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν ο Sancho ήθελε να μείνει και να εξελιχθεί στον νέο Reus στο Dortmund, όμως η εθνικότητα παίζει μεγάλο ρόλο. Το αν, όμως, ο νεαρός άσος πουληθεί στην τιμή που θα έχει θέσει η Borussia και αν ο Zorc έχει προετοιμάσει αυτή την πώληση μήνες νωρίτερα δείχνουν το εξαιρετικό επίπεδο που βρίσκεται, πλέον, ο προγραμματισμός. Πάντα θα υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά παικτών που δεν θα είναι ικανοποιημένοι, όπως για παράδειγμα εμφανίστηκε ο Diallo τελευταία, όμως δεν θα είναι για τη φιλοδοξία του πρότζεκτ.

Θα είναι είτε γιατί βλέπουν ότι ο ανταγωνισμός δεν τους «σηκώνει» (στην προκειμένη περίπτωση η απόκτηση του Hummels) είτε γιατί δεν είναι τόσο «σημαντικοί» και θέλουν να το νιώσουν σε άλλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι εποχές που οι παίκτες προτιμούσαν το Μόναχο για να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους έχουν προς το παρόν περάσει. Και είναι στο χέρι του Zorc και της Borussia να φροντίσουν αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια…

Γίνε μέλος στο Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club!

Θέλεις να βρεθείς κάποια φορά στο Westfalenstadion; Η’ απλά να έρθεις στην ελληνική οικογένεια της Borussia; Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club είναι το μοναδικό επίσημο κλαμπ της BVB στην Ελλάδα. Στις τάξεις του ανήκουν μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες του εξωτερικού που υποστηρίζουν την Borussia. Γίνε μέλος τώρα και απόλαυσε ιδιαίτερα προνόμια, όπως:

Εισιτήρια για τους αγώνες της Borussia Dortmund
– Προσωπική κάρτα μέλους
– Εκπτώσεις στα προϊόντα του e-shop μας
– Δωρεάν αποστολή του περιοδικού «Hellenic Borussen»
– Σετ δώρων από το κλαμπ μας

Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφή στο: dortmund.gr/members

Leave a Reply